Főzde:

Gyertyános Serfőzde

3535 Miskolc, Kiss Tábornok u. 55.

sörök: Zempléni Világos, Zempléni Barna, a Miskolci Kocsonyfesztiválra szezonális sörök, pl. meggyes vagy gesztenyés.

   Itthoni semmittevésre ítélt mivoltomban döbbenten vettem észre, hogy márciusi, miskolci túránk egyik igen kellemes helyszínét kihagytam irományaim sorából. Miután pofámról leégett a bőr, pótolom eme hiányosságot...

    A sörfőzde a Diósgyőri vár szomszédságában található, s igen könnyű a fellelése, hiszen az MVK zRt. 1-es számú kötöttpályás, villamos meghajtású viszonylatának Vince utcai megállójától pár tízméterre helyezkedik el. A főzde előtt van egy söröző, amolyan tipikus kocsma hangulatú egység, ahol a főzde két alapsörét csapolják, s ha minden igaz, melegkonyha is van( még talán).

   A sörfőzde vezetőjével (aki egyébként a Serforrás tulajdonosának  unokatestvére) sikerült még látogatásunk előtt egyeztetni, így tárt karokkal vártak, majd végigvezetés után minden létező sört végigkóstoltattak velünk. Nehezen viseltük a megpróbáltatásokat. Maga a technológiai vonal az Osterbrau féle technológiára épül. Ott jártunkkor, mivel hétvége volt, nem ment a főzés, viszont az erjesztőbe a kissé túladagolt fertőtlenítőszeres kezelés miatt nem volt hosszú maradásunk. Irigylésre méltó rendben volt minden szükséges felszerelés, ami csak kell egy kis főzdéhez. Mi nem nagyon mentünk be a perecetsav-túltengés miatt, a mester inkább kihozta a mintákat, amiket már a kocsma színfalai mögé rejtve iszogattunk meg. Kaptunk a világosból, a tankokból, ami igen friss és üde, kellemesen komlósnak bizonyult, a jól megszokott világos stílusú lager fajtából. A barna sör is könnyen csúszott, finoman karamellás, visszafogottan pörkköltes zamatával., kellemes testével. Ezután jött a meggyes sörkülönlegesség, ami látogatásunkkor még bőven nem volt kész. A Kocsonyafesztivál alkalmából készítette el a mester, s mivel elég nyers volt még a sör, így korrekt bírálatot sem tudtunk vele elvégezni. Finoman érződött benne a meggy zamata, kissé pirosas volt a sör színe is, de annyi muskátli volt még a sörben, hogy a karakter nem volt még egész.

     Az alapsöröket a főzdénél  illetve Budapesten az Egressy út és  a Nagy Lajos király útjának kereszteződésében(Nagy Lajos király útja 100.) fellelhető, a főzde nevét viselő söntésben lehet megkóstolni....

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorfozde.blog.hu/api/trackback/id/tr351548987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása