Főzde:

HBH Magyar Serfőzde

2380 Táborfalva Széles u. 2. +3629/382 042

sörök: Bajor Világos, Bajor Szűretlen Ászok

   És igen! Ismét sikerült eljutnom egy kitartó főzőmesterhez! Ő üzemelteti a táborfalvai vasútállomás tőszomszédságában, illetve azzal szemben(vagy mögött?) lévő HBH Sörfőzdét, s a mellette lévő kiskocsmát.

    Nagy örömmel fogadott a mester, s miután megtudta, hogy kollégák vagyunk, még inkább megjött a kedve egy kis szakmai csevegéshez, s bevezetett a kis birodalmába. Egyszerű, nem hivalkodó, ám takaros épületben van a főzde, mely belülről is tükrözi a szakmai elhivatottságot. Mindennek megvan a helye és semmiből sincs túl sok. Ragyogó tisztaság árulkodik az állandó karbantartásról, az odafigyelő sörmesteri elhivatottságról. Egyszerre érezni a levegőben a nyers maláta illatát, a főzések átható aromáját(bár ottlétemkor pont nem főztek), az erjedés bódító karakterét. Működő főzde dobogása árad minden szegletből, a beszélgetésből is. A mester elbeszélése alapján a sör kizárólag természetes összetevőkből áll össze, még a komló sem a szokásos pellett, csak préselt toboz, pasztőrizálásról sem eshet szó. Itt nincs sörgyötrés és vizezés, higítgatás és siettetés... Kapok is mintát, mind szűretlen, mind szűrt sörből, ám a sörész két dologra hívja fel figyelmemet. A PET-palack a sörnek disszonáns ízt fog adni, viszont hamar meg kell inni, mert a csapolás után 7-8 napig bírja a malátaszóda a kiképzést. Ugye nincs benne tartósítószer, antioxidáns, egyéb szemét...

   A szűrt sörön érzem is azt, amit készítője mondott. Rendben lenne a sör, a komlózottsága finommá tenné, lenne egy malátás alapja, de ez a megbolygatott érzet nagyon zavaró. Hála istennek a sör a közelemben elérhető, így lesz alkalmam csapolva, hordóból fejtve megtapasztalni... A szűretlen sör viszont remek! Testes és zamatos, virágosan komlós illatú és zamatú, mézesen édeskés és malátásan kiegyensúlyozott. Együltő helyemben, az irogatás végére 2 korsónyit le is gurítottam...

     A söröket a főzdénél  illetve a szűrt sört Budapesten a Karinthy Frigyes úton lévő Bajor Sörözőben, Egerben a HBH Bajor Sörházban és a Római part valamely kocsmájában  (őszintén bevallom, elfelejtettem a hely nevét...) lehet megkóstolni....

bauer sörfőzde

A bejegyzés trackback címe:

https://sorfozde.blog.hu/api/trackback/id/tr411764887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hufnagel István 2010.02.20. 12:24:47

A Karinthy-n, a Bajor Sörözőben többször megfordultam régebben és többnyire a "házi sört" ittam - gondolom a szűrt, világost, amiből volt, hogy finomat (kicsit édeskés ízre emlékszem) fogtam ki,és volt, hogy nagyon nem, ugyanis poshadt íze volt - persze lehet, hogy nem a sört minősíti, hanem a csap higiénés problémája, de az is lehet, lejárt az a 6-8 nap. Vegyes a kép.

armando_otchoa · http://www.csakajosor.hu 2010.02.20. 14:04:22

@Hufnagel István: na ott szeretném ismét lecsekkolni! minden esetre a következő napon a megmaradt szűrt sört ismét bepróbáltam, s máris jobb volt... Hordóban egyébként többet bír ki a sör, mert a széndioxid-közeg megvédi azt.

Ogreface 2010.02.25. 10:37:57

Ritkán aha Egerben járok,mindig beugrok egy-két korsóra a HBH sörözőbe.Az az egyetlen bánatom hogy szűretlent már nem csapolnak pedig az nekem sokkal jobban ízlett.A pincér barátunk szerint a nagyközönségnek nem igen tetszett.Amatőrök... :)

Pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2010.02.26. 20:07:31

off
el ne felejtsd jössz 300-zal! :)

tudod, különben Spaartaaaa!

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2010.03.08. 14:23:17

de jó hogy ezt ideírtam, már el is felejtettem :))

piskoo · http://stagiare.blogspot.com/ 2010.03.14. 17:57:38

Kedves Sörkedvelők,

szégyenkezve vallom be, hogy csak most találtam rá a blogjaitokra, nem is tudom eddig hogy lehettem meg nelkuluk! Jelenleg nemet nyelvteruleten vagyok es imadom, hogy minden kozsegnek megvan a sajat sore es a legtobben csak a helyit isszak! Pont erre lenne szukseg, ahogy a motto is irja: "sok es sokfajta sor legyen hazankban" (es persze nyerje vissza gasztro-kulturalis szerepet:-) )
Ugyhogy most belevetem magam a bejegyzesek olvasasaba es kivanok minel tobb es jobb sorelmenyt!

Peter

Ogreface 2010.04.06. 20:59:30

Jelentem a hétvégén erős és kitartó teszt alá vettük az Egri HBH házi sörét és fogyasztásra erősen ajánlottnak minősítettük.A próba hosszú volt és igencsak "Mass-ív"... :)
süti beállítások módosítása