Főzde:

Békésszentandrási Serfőzde

5561 Békésszentandrás, Szent András út 9.

sörök: Arany Korsó, Fekete Korsó, Black Rose

   Őszinte sajnálatunkra a főzdét saját szemünkkel nem tapasztalhattuk még meg, ennek oka csak és kizárólag anyagi vonzatú, ami a nagy távolság miatt áll fennt, egyenlőre. Úgy sem fogjuk sokáig bírni, ide el kell majd egyszer jutni... Viszont írni muszály a főzdéről, hiszen nem mindennapi kezdeményezések kerülnek napvilágra a dél-Alföldi Szarvas mellett található Békésszentandrásról...

    Az első sör, amit rövidre is zárhatunk, az az Arany korsó. Az üveges megjelenésen kellene mit javítani, a sört pedig tovább kellene ászokolni. Rendben lévő, állandóan iható világos sör lenne, amit kostoltunk, ha több időt töltene el az ászoktartályban. Így egy kicsit éretlen volt, diszharmónikus, ami mellett érezhetően ott lapult a korrekt világos lager sör esélye. A Fekete korsó már egy komolyabb játékos, határozottabb karakterrel, magasabb(7%) alkoholtartalommal. az üveges megjelenés hasonlóan "érdekes", mint arany testvérénél..Ám ha kitöltjük: feketén kerül a korsóba, egy kedves kis bézs habot produkálva. Igen erősen, mélyen pörkölt malátás aromája mellett finoman étcsokoládés, kissé karamellás a sör, utóízében édesen pörkölt. És ekkor köszönt be az érdemes művész: a Black Rose! Egy igazán nagy formátumú sört sikerült alkotni ezzel a főzettel! Komolyabb duplabakokkal is simán elbánik, nemhogy felveszi velük a versenyt... A fekete rózsa is mélybarnán, olajosan terjed poharunkba, hogy egy tömött, ámde hamar csökkenő habot adjon. A hab csökkenése a nem kevés alkoholnak(9%) köszönhető, mely az egész sörkarakterbe beleszól. Komoly pörköltes zamatok és aromák mellett egy édeskés nyomulás fedezhető fel, mely aszalt szilva és kávé jegyei mellett teljesen elzsibbasztja ínyünket. Végre egy igazi különlegesség, egy független sörfőzdétől! Így tovább! (állítólag készült a Black Rose-nak egy világos testvére is, a sör kezdeti-közép stádiumban van...)

     A söröket a főzdénél lehet megvásárolni, illetve a csakajosor.hu-n elérhető a Black Rose és a Fekete Korsó...

agroflott sörök

A bejegyzés trackback címe:

https://sorfozde.blog.hu/api/trackback/id/tr121145939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Grinya (törölt) · http://www.grinya.hu 2009.05.31. 20:41:51

A Black Rose valóban fantasztikus, pedig alapból nem vagyok e típus nagy rajongója... (természetesen a csakajosor-ből kaptam pár hete születésnapomra :))

lenne viszont egy új sörfőzde, amit a működőkhöz ki lehetne tenni:
Dombóvár - Kissler Sörfőzde
(7200 Dombóvár, Búzavirág u. 70.)
a múlt hét végén csekkoltam arra járva, működik, világos (Jager) és barna sört is csapolnak...

armando_otchoa · http://www.csakajosor.hu 2010.01.30. 22:06:36

@Pável: lesz még Black!
Türelem rózsát terem!

Pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2010.02.01. 10:34:33

jaj csak mielőbb!

amúgy - nem mellesleg - köszönjük a nagykátai mannát! fenomenális volt a Viking!!!

svejku 2010.02.05. 17:56:05

Új sörfőzde, (bocs serfőzde!) Győrtől nem messze: Győrzámolyon: Bors. Kétféle lager típusú ser készül, kizárólag ivóvíz, árpamaláta, komló és sörélesztő felhasználásával: 5%-os világos, és 5,5-ös szüretlen barna. Kóstoltam, nagyon jó! (a világosból is lehet szüretlent kérni) Üdv: Jani www.vaskojani-soralatet.hupont.hu

armando_otchoa · http://www.csakajosor.hu 2010.02.05. 18:27:10

@svejku: Hurrá, egy új főzde! Ennek nagyon örvendek ám! Ha mostanában nem is nagyon tudok mozgolódni... És hol lehetőek fel főzetei? Csak helyben?

svejku 2010.02.05. 21:52:02

@főzdevadász: Igen, a főzdében, palackozva (üvegben ám!) valamint Likócson (Győr) csapolva.

armando_otchoa · http://www.csakajosor.hu 2010.04.26. 09:49:53

őőőő, bocsánat, sikeresen kimoderáltam a hsz-t....
szóval ez volt:
falsestuff:
@főzdevadász: de még mekkora hurrá, nagyon finom, a likócsi kocsma pedig zseniális!
Mondjuk amint észrevettem, nem csak én szoktam így elb..szni ezt...Mondjuk nekem most először sikerült...
Amúgy a sörcikkgyüjtők találkozóján én is hozzájutottam eme sörökhöz, s tényleg rendben vannak...
na majd mostanában, a közeljövőben megpróbálunk ellátogatni Győrbe, s mindkét főzdével közelebbről megismerkedünk;-)

armando_otchoa · http://www.csakajosor.hu 2010.04.29. 23:33:13

@falsestuff: ajjaj, csak ezt ne kérdezted volna;-)
káosz most az időtervem, de a közeljövőre gondolok. Hogy kellene szervezni? Több idő kell rá, mint mondjuk pár óra?

falsestuff 2010.04.30. 18:45:16

@főzdevadász: egy Sörakadémiánál bizony időigényesebb, hú, és összeszervezni sokadmagunkat egy időpontra...
a főzdék távol helyezkednek el egymástól, Győrzámoly és Ménfőcsanak is afféle előváros, természetesen homlokegyenest más irányban. Gondolom nem autóval készülünk menni, ezért sem elég a pár óra, ráadásul a nyitvatartást is figyelni kell. Vannak persze helyközi és városi buszok is, komótos követési idővel..ezért volt viszonylag praktikus, hogy most hétvégén biciklivel közlekedtünk (persze ott meg az hibádzott, hogy csak délután indultunk neki).
Meg az a kérdés, hogy mennyi időt töltenénk el a főzdékben.
Hát, a közeljövőben jó lenne, ja :)

falsestuff 2010.04.30. 18:46:22

ja és ha már Győrzámoly és Bors, akkor azt a Likócsi Sörözőt, hát sajnálnám ha kimaradna a programból :P

armando_otchoa · http://www.csakajosor.hu 2010.04.30. 18:49:39

kezd az kirajzolódni, hogy le kell vinnem a biciklimet, ami a reklámtáblánk is egyben ugyebár, s hát lehet, hogy ottalvósra kell venni a figurát... Milyen lehetőségek adódnak Győr városában erre, nem sok pénzéé?
ahogy olvastam, eléggé marha a nyitvatartósdi, minden egységnél, nem?

svejku 2010.05.23. 23:31:58

A nyitva-tartás miatt nem kell igazán aggódni, a csanaki, és a bors is "magán" vállakozás, ilyen "komoly, szakértői" érdeklődés esetén nyitva lesznek, én ezt bármikor elintézem nektek!
Ottalvós (ittalvós) figura is megoldható, és egy sörért a fuvarozásban is "önfeláldozó" segítséget tudok adni, csak gyertek!
süti beállítások módosítása