Főzde:

HBH Bajor Sörház-sörfőzde

3700 Kazincbarcika, Bercsényi u. 1/B., 06-48-318-740

http://www.hbhkazincbarcika.hu/ 

sörök: HBH Világos, HBH Szűretlen-világos

   A főzde könnyen fellelhető, ha Miskolc felől érkezünk Kazincbarcika városába. Elhaladva a Borsod-Chem város méretű ipartelepe mellett, majd tovább utazva a főúton könnyen észrevehető elsőként a sörfőzde-étterem-panzió hirdetése, s rögtön utána maga a műintézmény. Az épület elülső részében egy szép tágas étterem található, mely ottjártunkkor felújítás miatt félgőzzel üzemelt, a hátsó blokkban rejtőzik a főzde maga. Az egyetlen típusú főzött sört egy hagyományos rendszerrel főzik, erjesztik, hogy kétféleképpen szolgálják fel. Amint lehet, szűretlenként adják ki a vendéglőnek, a másik verzió egy kicsi kovaföldes szűrőn át kerül a hordókba, majd a vendégek poharába.

    Tehát a két sör igazából egy és ugyanaz, ám mégsem. Maguk a jellemzők megegyeznek a két sörben, melyek egyszerű, pils típust takarnak, kellemes alsó erjesztésű karakterrel, kis gyümölcsös zamatokkal. Ám a szűretlen sör egy kicsit testesebb, zamatgazdagabb tükrös testvérétől, s persze kissé opálosabb megjelenésű. Mindketten kellemes kísérői az étteremben elköltött ebédnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://sorfozde.blog.hu/api/trackback/id/tr80921846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Grinya (törölt) · http://www.grinya.hu 2009.02.22. 12:54:33

2007. augusztusában jártam a helyen, szerény ebédet is sikerült elkölteni (már meg nem mondom mit, de talán szarvas pörkölt, vagy szarvas sült volt), viszont a világos sör mellett határozottan sikerült barna sört is kóstolni, így lehet érdemes mégegyszer benézni, ha arra jártsz...

armando_otchoa · http://www.csakajosor.hu 2009.02.22. 16:13:47

Amikor erre jártam, sajnos nem volt barna mókacsomag... Remélem meggondolják majd magukat, s ismét előállnak a barna sör ötletével

Ogreface 2009.03.06. 13:59:29

Szerintem Egerbe is innen szállítják a sört az ottani HBH sörözőbe.
Régen ott is helyben főzték a recept alapján de már a főzde része csak látványosság,nem működik.Ha lehetett,mindig csak szűretlent ittam mert az jobban ízlett,de barnával sajnos sosem találkoztam.

armando_otchoa · http://www.csakajosor.hu 2009.03.06. 14:14:48

@Ogreface: üdv! Igen, sajnos Egerben már nem működik a főzde:(

dorka1 2009.04.04. 00:36:08

Sziasztok,
sosem jártam még ezen az oldalon, csak most fedeztem fel.szomorúan látom,hogy a mi sörfőzdénk sehol sem szerepel a listákban. :( Szóval,örömmel értesítek mindenkit, hogy van még talpon (bár egyre nehezebben) HBH kisüzemi sörfőzde, ami táborfalván ( Bp.-től kb. 50km-re)található és 1992 óta működik a férjem jóvoltából. Ő is gyárt szűrt valamint szűretlen(ászok)sört is, nyáron pedig ha úgy van rá igény akkor barna sört is. Mellesleg évek óta Ő szállítja az Egri HBH sörházba is a sört. Ha valaki esetleg kíváncsi a sörfőzdére vagy felkeltettük érdeklődését, szívesen látjuk "szerény, ám de tiszta és barátságos,családias hajlékunkban".

armando_otchoa · http://www.csakajosor.hu 2009.04.04. 12:37:01

Nagyon örvendek mindenféle információnak, mindenféle sörfőzdével kapcsolatban. Annak főképpen, ha egy újabb főzdéről, méghozzá működőről kaphatok értesülést! Az pedig mindennek a netovábbja, ha az invitáció is befut... Köszönöm, s felveszem egyből a működők közé. És ha lehet, élek is majd a lehetőséggel, s tennék majd egy vizitet, valamikor, valahogy. Mégegyszer köszi!

armando_otchoa · http://www.csakajosor.hu 2010.02.15. 13:09:18

@dorka1: milyen elérhetőség van a főzdéhez? hol tudnék kapcsolatba lépni Önökkel?

gyorgy subecz 2011.07.26. 16:21:10

HBH- sörfőzők hol fogalmazzák magát a HBH berendezését?
Nekem Jäger volt, de szemét!
2086gyuri@gmail.com
süti beállítások módosítása